Koktélkalauz, koktél lexikon > Koktél - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Koktélkalauz, koktél lexikon > 10 weboldal. Kategória leírása:

koktel.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

IBA - Standard
IBA - Standard
http://www.csomopont.hu/bar/extra/iba.htm

A Nemzetközi Mixerszövetség (IBA) rögzítette mintegy félszáz koktél receptúráját. E klasszikusokat azóta a világ minden bárjában ennek megfelelően illendő elkészíteni. A szövetség évtizedek óta szervez világbajnokságokat is, ahol az eredeti kreációk az "IBA - az év koktélja" vagy az "IBA - az év long drinkje" címet nyerhetik el.

www.csomopont.hu
Koktélok készítése módjai
Koktélok készítése módjai
http://koktel.idea.hu/koktel-keszites-modjai

A koktélokat ötféle módon szokás készíteni: shakerben, keverőpohárban, kiöntéssel , rétegeléssel vagy turmixban.

koktel.idea.hu
IBA - Standard koktélok
IBA - Standard koktélok
http://www.mbu.hu/index.php?oldal=ibakoktelok

Étkezés előtti koktélok, Étkezés utáni koktélok, Hosszúitalok, Populáris koktélok...

www.mbu.hu
A koktélok története
A koktélok története
http://koktel.idea.hu/tortenet

Idea koktél - Arról , hogy ki és mikor készítette el és nevezte el a legelső koktélt, számtalan történet olvasható. A kérdés megválaszolása nagyjából azonos azzal, mintha meg tudnánk mondani, hol és hogy erjesztettek először bort. Az érdekesség kedvéért azért lássunk néhány lehetséges magyarázatot!

koktel.idea.hu
Különleges likőrök és szószok
Különleges likőrök és szószok
http://koktel.idea.hu/kulonleges-italok

Sok koktél receptjében különleges italok is szerepelnek, amelyekről nem biztos, hogy tudjuk, mik is azok. Ezen az oldalon a leggyakoribb ilyen hozzávalók megismerésében próbálunk segítséget nyújtani.

koktel.idea.hu
Gyakorlati technikák
Gyakorlati technikák
http://koktel.idea.hu/gyakorlati-technikak

Több koktél receptjében találkozhatunk alapanyagként a cukorsziruppal vagy olyan kifejezésekkel, hogy "díszítsük citromolajjal" vagy "készítsünk cukorperemet". Ezeket a több helyen előförduló nem teljesen maguktól értetődő technikákat megpróbáltuk itt összegyűjteni.

koktel.idea.hu
Mixerképző kisokos
Mixerképző kisokos
http://www.deluxe.hu/cikk/20070511/mixerkepzo_kisokos/

Deluxe - Kiváló alapanyagok, jég és egy mezei turmixgép is elég ahhoz, hogy mesés koktélokkal kápráztassuk el a kerti grillparti vendégeit. A koktélkészítéshez persze nem árt némi tapasztalat sem, így megkértük Kiss Szécsényi Antalt, a többszörös világbajnok bartendert, áruljon el nekünk néhány trükköt.

www.deluxe.hu
Koktélok eredete 1.
Koktélok eredete 1.
http://www.barteam.hu/index.php?gr=9&hir=459

A Martini tulajdonképpen nem is egyszerűen egy ital, hanem nagy klasszikus, egyenesen legenda. Sőt élő legenda. Elismerem nálunk ez kissé túlzónak tűnhet, elvégre hazai bárokban a Martini - még visszakérdezést sem kiváltva - kizárólag és automatikusan az ismert olasz vermutot jelenti. A világ nyugati részén viszont ugyanezen név mellé kötelező megjegyezni a vermut szót, vagy akár hosszabban és alaposabban elmagyarázni, ha valóban vermutra vágyunk.

www.barteam.hu
A bartender
A bartender
http://www.barteam.hu/index.php?gr=9&hir=456

A szótár szerint a bartender, bar-keeper jelentése: kocsmáros, csapos. Ez azonban nem pontos fordítás, hiszen egy jó bartender sokkal komolyabb munkát végez, mint egy csapos. Koktélokat készít, italokat kever, beszélget a vendégekkel, szórakoztatja őket - az utóbbi természetesen nem egy komplett háromfelvonásos színdarabot jelent. A vendégekkel való bánásmód olyan képesség, amelynek az alapjait meg lehet ugyan az iskolában is tanulni, de az igazi bartendernek a vérében van ez a képesség.

www.barteam.hu
Koktélok eredete 2.
Koktélok eredete 2.
http://www.barteam.hu/index.php?gr=9&hir=460

Daiquiri - Nincs mese, kötelező így írni, így még a legelőkelőbb pesti bárokban sem igazán elegáns, ha y-al végződik. Amúgy egyébként sem nemesi származék. Bányavárosban született, a kubai Daiquiri-ben, mégpedig a legenda szerint 1896-ban. Bellini - Nyilvánvaló, hogy a nagy reneszánsz festőről elnevezett ital csakis Itáliából származhat. Pontosabban Velencéből, mégpedig a híres Harry’s Barból, melynek alapítója Giuseppe Cipriani többször is beírta nevét a gasztronómiai világtörténelembe...

www.barteam.hu
Oldal leírása
koktel.wyw.hu: WYW Koktél katalógus. Koktélok, koktél receptek. Programok, versenyek, koktélbár berendezések. Kellékek, cocktail díszítés, mixer szövetségek, szilveszteri koktéltippek.
Gyűjteményünkben 178 válogatott koktél témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 178 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 22000